ŞIRNAK / SİLOPİ - Ahmedi Hani İmam Hatip Ortaokulu

Nis

Voleybol turnuvamız büyük bir heyecanla gerçekleştirildi.

Nis

Okulumuzun çevresini güzelleştirmek ve yeşillendirmek için bahçemize yeni fidanlar diktik.

Nis

Öğrencilerimizin becerilerini keşfetmek ve becerilerini geliştirmelerine destek olmak amacıyla okulumuzda ses yarışması düzenlendi. Sesyarışmasında başarılı bulunanlar okulumuz Musiki korosuna alındı. Yarışmada ilk 3'e girenler değişik müzik aletleri ile ödüllendirildi.

Nis

İbadetlerimizi ve etkinliklerimizi daha temiz ve ferah bir ortamda yapmak için mescidimizi yeniliyor, eksikliklerini gideriyoruz. Bu kapsamda hayırsever kardeşlerimizin katkılarıyla mescidimize perde ve minder yaptırıldı. Bunun yanı sıra mescidimiz için halı siparişi verildi ve önümüzdeki günlerde halısı da döşenecektir. Mescidimizin yenilenmesi için gayret sarfeden ve maddi katkıda bulunan tüm kardeşlerimize teşekkür ederiz. Allah, hayırlarını kabul etsin.

Allah'ın mescitlerini, ancak Allah'a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur.

(Tevbe Suresi 18. Ayet Meali)

Nis

Sağlıkla İnşa Edilen Nesiller Projesi kapsamında bugün saat 10:00'da ilçedeki bütün okullarımızla birlikte öğrenci-veli-öğretmen işbirliğiyle beyaz eldivenler takarak okulumuzun çevresini temizledik.

Nis

Mesleklere özgü kıyafetler ve materyaller ile meslek seçimini 5. Sınıf öğrencileri ile çalıştık. 1. Haftada ilgi, yetenek, değer kavramlarını öğrendikten ve kendimizi tanıdıktan sonra ikinci hafta farklı meslekleri tanıyarak meslek seçimi sürecini devam ettirdik.

Mrt

5. Sınıf öğrencilerimiz arasında Rehberlik Servisi tarafından haftanın örnek öğrencisi projesi başlatıldı. Her hafta belli özelliklere göre öğrencilerimiz öğretmenleri tarafından puanlandırıldı ve en yüksek puan alan öğrencilere Okul Müdürümüz Mehmet Zeki AYDIN tarafından sertifikaları verildi. İlerleyen haftalarda da devam edecek olan proje, öğrencileri birçok alandan geliştirmeyi hedefliyor. Devam eden haftalarda 3 sertifika toplayabilen öğrencilere ödüller verilmeye devam edilecek. Kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyor, emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü münasebetiyle okulumuzda kutlama programı gerçekleştirildi.

"Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!" diye dua eden milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.

Mrt

LGS'ye hazırlanan öğrencilerimizin katıldığı okul tanıtım gezisi düzenledik. Bu kapsamda Cizre ve Silopi ilçelerinde bulunan ve puanla öğrenci kabul eden nitelikli okullar ziyaret edildi. İdeallerindeki okulların önemli birimlerini yerinde inceleme fırsatı bulan öğrenciler, gezinin oldukça verimli geçtiğini dile getirdi. Öğrencilerimizin okullar hakkında kapsamlı bilgi sahibi olduğu ve Cizre'deki tarihi yerlerin de ziyaret edildiği bu gezi için emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ziyaret Edilen Okullar:

Cizre Fen Lisesi

Cizre Hacı Fettah Kadooğlu Anadolu Lisesi

Silopi Senan İdin Anadolu Lisesi

Silopi Hacı Mehmet Ökten İmam Hatip Lisesi( Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu)

Silopi Atatürk Anadolu Lisei

Ara

Öğrencilerimizin gelişim düzeylerini takip etmek ve öğrenme kayıplarını telafi etmek için tüm sınıf seviyelerinde kazanım değerlendirme sınavı uyguladık.

Ekm

İmam hatip okullarının kuruluş yıl dönümü vesilesiyle okulumuz bahçesinde coşkulu bir program yapıldı.

İmam hatip okulları, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olarak açılan ve genel ortaöğretim sistemi içerisinde yer alan köklü kurumlarımızdandır. Bu kurumlar, 3 Mart 1924 tarihli Tevhid-i Tedrisat Kanuna dayalı olarak kurulmuştur. 13.10.1951 tarih ve 601 sayılı Müdürler Komisyonu Kararının 17 Ekim 1951 tarihinde dönemin Millî Eğitim Bakanı Tevfik İleri tarafından onaylanmasıyla bugünkü imam hatip okulları resmi olarak açılmıştır. Halen, 1973 Tarih ve 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile 2012 Tarih ve 6287 Sayılı Kanun kapsamında okullarımızda fen, sosyal, dil, spor, sanat ve kültür dersleri ile birlikte Temel İslam Bilimlerine ait dersler verilmektedir.

İmam hatip okullarımızın gelişiminde emeği geçen herkesi minnetle yâd ediyoruz.

LGS'ye günler kala okulumuzda yapılan deneme sınavlarından görüntüler